MS Interview I.

Co je na mystery shoppingu baví? Proč jej dělají a co tím získávají? Na tyto i další otázky odpoví naši mystery shoppeři, kteří v posledních měsících provedli nejvíce mystery návštěv.

Pro zpestření blogu jsme se rozhodli jednou za čas vám zprostředkovat pocity z práce mystery shoppera od předních shopperů naší společnosti. 

Jako první shopperku, kterou jsme vyzpovídali, jsme vybrali paní Veroniku z Prahy. Paní Veroniku mystery shopping zaujal natolik, že do něj nejdříve ve volném čase zapojila manžela a později i kamarády z druhého konce ČR. 

Jak jste se k MS dostal/a? 

K mystery shoppingu  jsme se s manželem dostali přes výzvu na Facebooku. V rámci jedné skupiny s nabídkou a poptávkou na brigády byl zveřejněn inzerát na mystery shopping na letišti, což nás s manželem zaujalo. Bylo to přesně to, co jsme už dlouho chtěli vyzkoušet a prostředí letiště je nevšedním zážitkem. 

Jak dlouho je děláte? 

Mystery návštěvy děláme od listopadu loňského roku. Kromě nuceného výpadku v období karantény se s manželem snažíme pracovat každý měsíc. Člověk pak nevyjde ze cviku a realizace jednotlivých návštěv je pro něj zpestřením dne nikoliv stresem s nutnou přípravou. 

Z jakého důvodu MS děláte? 

Mystery shopping je činnost, které jsme se již dříve chtěli věnovat, ale čekali jsme na správný impuls. V rámci studia na vysoké škole jsme se s mystery shoppingem již setkali, ale bohužel na něj nebyl čas. Když jsme dostali příležitost provádět kontroly na letišti, otevřely se nám nabídky všech projektů, které Hello Innovation provádí.  Jedná se o přivýdělek k mé rodičovské. Tato práce se dá skloubit s mateřskými povinnostmi díky tomu, že si sama si určím, kdy MS provedu. Navíc si připadám po všech těch mateřských povinnostech opět jako normální člověk. Manžel si mystery návštěvami zpestřuje volný čas při zaměstnání. 

Jaká byla Vaše největší MS výzva?

Největší výzvou mezi návštěvami jsou bezpochyby kontroly na letišti. Úkolem je prověřit veškeré gastro provozovny, retail provozovny i jiná oddělení letiště. Celkově jsou kontroly na letišti nejzajímavější díky svému neotřelému prostředí a široké škále scénářů. Pro možnost realizace návštěv tohoto typu je nutné absolvovat několik školení, která jsou zakončená testem získaných znalostí, což mi připomnělo stres z dob studií na VŠ.  

Co Vás na MS baví nejvíce? 

MS je příjemnou příležitostí si přivydělat a zároveň se potkat se zajímavými lidmi. Nehledě na to, že mě samotnou štvalo, jak se někteří prodavači chovají k zákazníkům, jak to na prodejnách vypadá či jak je například prošlé zboží vydáváno za čerstvé. Nyní mám příležitost s tím něco udělat.

Musel jste si někdy k MS něco speciálního připravovat? Případně co?

Na MS se člověk speciálně připravovat nemusí. S manželem jsme si udělali certifikáty formou krátkých online testů, pak se stačí jen přihlásit na termín návštěvy. Před každou návštěvou si s manželem nastudujeme scénář. Hlavně je potřeba mít nabitý telefon a pořídit všechny požadované fotografie.

Doporučil/a byste MS svým znamým?

Mystery shopping nás s manželem moc baví a to dokonce natolik, že jsme do procesu mystery návštěv už „uvrtali“ i naše kamarády z Moravy. 

Pokud máte dotazy na mystery shoppera nebo vás zajímá cokoliv o Hello Innovation, neváhejte nám napsat na hello@helloinnovation.cz

Cinema city
Sephora
Costa
+420 721 759 164